Gyakori kérdések

 

 
 
(GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK)
 
Honnan tudom, hogy kineziológiára vagy life coachingra jelentkezzek?
 
Ha úgy érzi, valamilyen lelki problémája van, magánéleti válságba került, nem érzi jól magát a munkahelyén, önbizalomhiányban szenved, vagy csak egyszerűen több önismeretre vágyik és szeretné elérni a céljait, akkor mindegy, melyik terápiára jelentkezik be, amelyik szimpatikusabb. Az első találkozásunk alkalmával meg tudjuk beszélni, hogy a helyzetében melyik kezelés segíthet jobban.
 
Ha viszont valamilyen fizikai betegséggel fordulna hozzám, akkor a kineziológiát ajánlom, mert az jól kiegészíti a hagyományos orvosi kezeléseket. A legtöbb testi bajunknak ugyanis lelki eredete van.
 
Ha pedig olyan problémával keres meg, aminek kezelésére nincsenek meg a kompetenciáim, továbbirányítom más, megbízható szakemberhez.
 
Gyermekek kezelése megoldható-e?
 
A kineziológiával és a craniosacral flow terápiával igen, a gyermekek kezelése rövidebb ideig tart, illetve a szülő bevonásával történik. A life coachingot kamasz kortól javaslom.
 
 
Hogyan készüljek az első kineziológiai kezelésre?
 
Gondolja át, melyek azok a problémák, amelyeket szeretne megoldani, valamint, hogy milyen célt szeretne elérni. A témák származhatnak életének más-más területéről is. Az első alkalommal megnézzük majd, melyik élvez elsőbbséget, mert az nagy valószínűséggel a többin is segít. Azt is látni fogja, mennyire összefügg minden mindennel.
 
Hogyan készüljek az első life coaching ülésre?
 
Az előbbihez hasonlóan, gondolja át, milyen célon szeretne dolgozni és milyen eredménnyel lenne elégedett.
 
 
Hogyan történik egy kineziológiai oldás?
 
Az első találkozás alkalmával megbeszéljük, mi az a cél, amin dolgozni szeretne. Ha több problémával érkezik, izomtesztelés segítségével eldöntjük, melyik élvez elsőbbséget, aminek megoldása a többi témát is pozitívan befolyásolja. 
Ezután kérdéseket teszek fel egy meghatározott rendszer szerint, miközben enyhe nyomást gyakorlok az ön kinyújtott karjára. Ilyenkor azt vizsgálom, hogy karja izmai - az agy, illetve a test sejtes memóriájában tárolt információ közvetítőjeként - a kérdésekre erősen tartanak vagy elgyengülő izomtónussal "válaszolnak". Ezzel a módszerrel keressük meg azokat az életkorokat, ahol a problémájával összefüggő események történhettek, és kiteszteljük azokat a technikákat, amelyek segítenek elérni az oldás során kitűzött célt.
 
Hogyan történik egy life coaching ülés?
 
Az első alkalommal elmondom, hogyan épül fel a konzultáció, bemutatom az általam alkalmazott módszert. Megbeszéljük, milyen témán szeretne dolgozni, milyen célt szeretne elérni. Azután kérdéseket teszek fel - olykor egészen meglepőeket is-, hogy olyan oldalról is megvilágítsuk a problémát, ahonnan még eddig nem vizsgálta. Az ülés végén általában valamilyen feladatot adok majd, amit a következő alkalomig kell elvégeznie. A további konzultációkon kiértékeljük a változást, és kreatív eszközök használatával haladunk tovább, amíg el nem érjük a célt, amivel ön már elégedett. 
 
Milyen hosszú egy konzultáció?
 
A life coaching esetében 60 perc, a kineziológia esetében körülbelül 90 perc. A mediációnál van 1-1 óra előkészítő beszélgetés, maga a mediációs ülés pedig maximum 3 órás.
 
Hány alkalomra lesz szükség?
 
Ez függ a hozott problémától és attól, hogy ön mennyire szeretné azt megoldani. A kineziológiában a tartós eredményhez általában 3-5 oldásra van szükség (körülbelül 3 hetente), míg a life coachingban legalább 5 alkalomra, heti rendszerességgel.
 
Csak személyes konzultációra van lehetőség?
 
A kineziológia és mediáció esetében igen, life coaching üléseket végezhetjük skype-on is.
 
Mi történik, ha le kell mondanom a megbeszélt időpontot?
 
Ha a foglalt időpont előtt 24 órával szól, akkor semmi, ha viszont 24 órán belül mondja le, akkor az adott kezelés árának 50 százalékát a következő találkozáskor ki kell fizetnie.
 
 

 

Árak

 

Elérhetőségek